Изминаха 40 години откакто завърших гимназията. Много неща се промениха

...
 Изминаха 40 години откакто завърших гимназията. Много неща се промениха
Коментари Харесай

Милионер: 4 грешки, които допусках като млад

 Изминаха 40 години откогато приключих гимназията. Много неща се трансформираха оттогава – към този момент съм по-възрастен, умен, богат и сполучлив. Изградих мултимилионен бизнес, като понастоящем съм изпълнителен шеф на седем частни компании. Но постоянно има място за усъвършенстване, даже когато си на 61 години. За да сторим това обаче, първо би трябвало да признаем неуспехите си в предишното и да се поучим от тях. Това написа известният създател и предприемач Грант Кардоне в самопризнание, оповестено от CNBC.
Поглеждайки обратно, когато бях в своите 20 години, не знаех толкоз доста неща по отношение на парите. И дребното, което печелех, харчих незабавно за безполезни неща, които не ми носят никаква изгода. Това са четири неща, за които най-вече скърбя, че прахосвах времето и парите си:

1. Наркотици и алкохол

Ако можех да се върна обратно, бих споделил на по-младата си версия: „ Образованието ти не свършва с колежа. ”

След като се дипломирах от гимназията, станах захласнат от всички неверни неща. Харчех пари за опиати и алкохол, даже и откакто развих взаимозависимост. Трябваше да похарча тези пари за неща, които ще ми оказват помощ в развиването на нови качества, да спечелвам познание и да сътворявам авторитетни връзки.

В действителния живот, дипломата е безполезна, а образованието в лицей няма да ви води надалеч, в случай че не разполагате с верните качества с цел да се държите в крайник с пазара.

Инвестирането в самия себе си единствено ще ви направи по-ценен и ще усили капацитета ви за облага.

Не осъзнавах множеството от тези неща. На 25 години похарчих последните си 3 хиляди $ за аудио стратегия, курс по продажби и затваряне на покупко-продажби. Съвсем откровено мога да кажа, че тази инвестиция и отдадеността ми са аргументите за триумфа ми в наши дни.

2. Пътуване

Предприемачът Кевин О’Лиъри счита, че да отделите една година за пътешестване е неприятна концепция – не мога да съм по-съгласен. Взимах толкоз доста отпуска при започване на предприемаческата си кариера, че това съвсем ме накра да дерейлирам. Харчех пари, който нямах, за самолетни билети, хотели и храна.

Много милениали през днешния ден се намират в сходна позиция. Те имат предпочитание да пътуват, защото нямат никаква цел на работа. Те имат вяра, че почивката ще помогне да намерят това „ нещо ”, което липсва в кариерата им. Когато не знаете, какво би трябвало да вършиме, е елементарно да " паузирате " живота си, да опаковате багажа, да спите в хотели и да похапвате чорба.Не споделям, че не би трябвало да си взимате отмора. Мога да пътувам по света през днешния ден в личния си аероплан, защото взех решение да се отдам на хубавичко работа. Ако бъдете захласнати от задачата си, ще разберете, че проектите за пътешестване могат да почакат.

Комфортът е зложелател на изобилието. Не позволявайте билет за Европа на стойност 800 $ да застане сред вас и свободата ви.

3. Спане

Когато сте млади е елементарно да бъдете мързеливи и да не чувствате виновност от това. Но познайте какво? Богатите и сполучливите си почиват добре през ноща, само че не се успиват.

Едно от най-големите ми съжаления е, че не се възползвах от всички часове денем. Позволих си да се усещам удовлетворен, а в действителност трябваше да обрисувам задачите си и да мисля по какъв начин да ги реализира. Ако бях осъзнал цялостния си капацитет в своите 20 години, щях да реализира първия си милион далче по-рано.

Оставете всички останали в техните 20 години да спят като че ли са богати. Вие би трябвало да сте на крайник при изгрев слънце. Скоростта е мощ, а когато сте млади, търпението не е добродетел. Пазарът през днешния ден се трансформира със скоростта на светлината, тъй че би трябвало да сте пъргави с цел да сте в крайник с него. 

4. Прекалено удобно на работа

Прахосах половината от времето в своите 20 години, работейки на нископлатени позиции в частния бранш, които не ме провокираха да раста или да развия скъпи качества. Не споделям, че нископлатените работни места са нещо неприятно, от време на време човек би трябвало да стартира на ниска заплата. Но да бъдеш удовлетворен и да не полагаш старания, няма да те направи по-успешен в живота.

Работил съм в McDonald’s, където печелех по 7 $ на час. За мен това бе просто метод да изкарвам пари. Но за момчето работещо до мен това бе способ за учене на бизнес, по този начин, че някои ден да отвори 100 свои франчайз обекти.Въпросът „ за какво ” е значим. Аз не знаех моето „ за какво ”, заради което като цяло си губех времето. Моят сътрудник обаче не правеше това.

Трябва да питате себе си непрекъснато „ по какъв начин мога да спечелвам повече пари? ”.

Това може да значи да поискате покачване, да промените работното си място с такова с по-висока заплата или да започнете нещо в допълнение в свободното си време. Бъдете фанатици във връзка с парите.

Приемането на концепцията, че 8 часа вложени във вашата работа са задоволителни без значение от финансовата ви позиция е неточност с епични пропорции.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР